Snelheid, foutloze output, uitstekende hygiëne en eventuele koeling zijn belangrijke aspecten van logistieke dienstverlening. Om aan deze hoge eisen te voldoen zijn proces-geoptimaliseerde logistieke gebouwen een eerste vereiste. Samen met de klant komen we tot de optimale oplossing, waarbij wij ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud voor onze rekening kunnen nemen.
Hotels en conferentiecentra bieden beroepsmatige reizigers, vakantiegangers en bezoekers aan conferenties tijdelijk een thuis en/of werkplek. Wij zetten hoogwaardige materialen en innovatieve bouwmethoden in om comfortabele verblijfslocaties voor uiteenlopende behoeften te realiseren.
Fraai vormgegeven brugconstructies zorgen voor nieuwe verbindingen geschikt voor voetgangers, fietsers, weg- en railverkeer. Wij passen hierbij innovatieve materialen en bouwmethoden toe. Een recent voorbeeld is de Stadsbrug over de Waal in Nijmegen, waarvoor wij de stalen onderdelen voor het wegdek en de boog hebben geproduceerd, geleverd en gemonteerd.
Met onze specialistische funderingstechnieken zorgen wij ook in complexe ondergrondse situaties voor een stabiele basisconstructie voor ondergronds en bovengrondse projecten.
De realisatie van ondergrondse infrastructuur is complex en vraagt om gerichte kennis en ervaring. Dankzij onze specialistische kennis van tunnelbouw en ondergronds bouwen zijn wij in staat om onder meer complexe tunnelprojecten te realiseren. Een van onze meest bijzondere projecten is de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.
Bij bevriezingsprojecten wordt gebruik gemaakt van het feit dat een bevroren bodem aanzienlijk grotere stabiliteit bezit en tegelijkertijd waterondoorlatend is. De grondbevriezingstechniek kenmerkt zich door een hoge veiligheidsstandaard en dat leidt tot een betrouwbaar resultaat. Na afloop van een bevriezingsproject blijven er geen restproducten achter, zodat de toepassing het grondwater (en het milieu) ontziet.
Stroom, internet, stromend water en een uitstekende riolering zijn voor mensen tegenwoordig vanzelfsprekend. Om dit ook in te toekomst te kunnen garanderen, worden de bestaande rioleringen met inachtneming van het milieu en het kostenaspect vernieuwd en onderhouden. In vele opzichten – voor een schonere toekomst.
Van snijplan tot montage en afwerking: de combinatie van een perfecte werkvoorbereiding, geoptimaliseerde ontwerp- en productieprocessen stelt Max Bögl in staat om zelfs de meest complexe staalconstructies en -elementen te produceren. Jaarlijks kan meer dan 30.000 ton staal worden verwerkt.
Het materiaal staal maakt het in de bruggenbouw mogelijk om uitzonderlijke slanke constructies te realiseren. De hoge materiaalsterkte bij een gering gewicht, de uitstekende vormbaar- , lasbaar- en duurzaamheid spreken in het voordeel van bruggen vervaardigd uit staal. Met onze jarenlang opgebouwde know-how met talrijke, aansprekende brugprojecten zijn wij uw betrouwbare en competente partner. Onze dienstverlening omvat voetgangers-, wegen- en spoorwegbruggen die uitgevoerd worden als een vakwerk, boog- of tuibrug.
Zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw: slim bouwen met exact op elkaar afgestemde prefeb betonelementen is geheel in overeenstemming met het hedendaagse economische denken. Hierbij benut Max Bögl doorlopend de voordelen van een kostenefficiënte massaproductie met een hoge kwaliteitsnorm.
Wegen blijven in de toekomst verkeersader nummer één. Aan geluidsschermen worden hoge eisen gesteld ten aanzien van vormgeving, akoestiek, constructie en kostenefficiëntie. Deze complexe uitdaging beantwoordt Max Bögl met een gepatenteerd systeem voor geluidsschermen. Grote geprefabriceerde delen en een groot scala aan variatiemogelijkheden maken het systeem goed te recyclen en daarmee uiterst duurzaam. Barriers en draingoten completeren ons productaanbod in de infrastructuur.
Hogesnelheidslijnen zijn de slagader van een land. Om aan snelheden van 300 km/u en hoger optimaal rijcomfort te kunnen bieden, ontwikkelden wij het Vaste Spoorlijn-systeem Bögl ("Feste Fahrbahn Bögl"). Onze innovatieve betonspoorplaten zijn duurzaam, veilig en dragen bij aan een gunstige exploitatie.
De verkeersintensiteit in steden neemt nog altijd toe. Het groeiend tekort aan parkeerplaatsen en de toenemende luchtverontreiniging leiden logischerwijs tot een toename in het gebruik van het openbaar vervoer. Met ons innovatieve spoorsysteem voor stedelijk en regionaal openbaar spoorvervoer spelen wij in op deze trend. Met het Light Rail-systeem Bögl beantwoorden wij aan de vraag naar een effectieve, economische, veilige, duurzame, betrouwbare en comfortabele vervoersoplossing. Verschillende varianten maken een optimale omgevingsinpassing mogelijk.
Amsterdam krijgt een nieuwe entree. Prettig, veilig en goed bereikbaar voor reizigers, bezoekers en omwonenden. Met meer water, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en minder auto’s. Max Bögl pakt in opdracht van de gemeente Amsterdam de centrumkant van Amsterdam Centraal aan. Het gebied wordt vanaf 2018 geheel vernieuwd van stationsgebouw tot Damrak en van Schreierstoren tot de Droogbak. Als alles volgens plan verloopt, gaat het werk zo’n vijf jaar duren.
Albert Cuypgarage (voorheen Boerenweteringgarage) is een uniek project binnen de gemeente Amsterdam. Niet eerder werd in Amsterdam een parkeergarage aangelegd onder een bestaande watergang. Op deze manier wordt efficiënt gebruik gemaakt van de beperkte ruimte die beschikbaar is in de volkswijk de Oude Pijp. Daarmee kan de parkeerdruk worden verlaagd. In de Oude Pijp is die een van de hoogste van heel Amsterdam. De garage krijgt twee parkeerlagen en biedt straks plaats aan 600 auto’s en 60 fietsen. De garage heeft een afmeting van 260 bij 30 meter. Max Bögl Nederland realiseert deze garage in opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid.
Om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te verbeteren, wordt op de Kanaalweg een spooronderdoorgang aangelegd. Bovendien worden delen van het wegdek vernieuwd. Op termijn kunnen zo meer treinen gaan rijden op het spoortraject Leiden-Utrecht. Auto’s en fietsers kunnen het spoor ongelijkvloers passeren en voor langzaam verkeer richting Cronesteijn ontstaat een comfortabele oversteek.
In opdracht van de gemeente Amsterdam werkt Max Bögl aan de ruwbouw van drie verdiepte stations voor de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro: Rokin, Vijzelgracht en De Pijp. Hierbij wordt gebouwd tot op dieptes van circa 35 meter onder NAP. Alle werkzaamheden worden vanwege omgevings- en logistieke eisen in een oost/west-fasering uitgevoerd. Station De Pijp is te smal voor deze fasering en wordt daarom in één keer over de volle breedte van de Ferdinand Bolstraat gebouwd.
De nieuwe spoor- en fietsbrug over de IJssel bij Zwolle is in opdracht van spoornetbeheerder ProRail gerealiseerd. Max Bögl bouwde de rode staalconstructie voor de Hanzeboog, die de IJssel overspant. De brug, met een lengte van een kilometer, maakt deel uit van de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. De Hanzeboog is in 2012 in gebruik genomen en won in hetzelfde jaar de Nationale Staalprijs.
In opdracht van de gemeente Nijmegen bouwt Max Bögl in combinatie met BAM Civiel tussen 2010 en 2013 een nieuwe brug over de Waal. Deze brug, De Oversteek, is met een hoofdoverspanning van 285 meter de op één na grootste boogbrug van Nederland. De brug verbindt Nijmegen West met het nieuwe gebied de Waalsprong en biedt Nijmegen betere bereikbaarheid en betere spreiding van het verkeer. De stalen onderdelen voor het wegdek en de boog zijn geproduceerd in de staalfabriek van Max Bögl in Neumarkt (Duitsland).
Fletcher Hotel Amsterdam is één van de eyecatchers van Amsterdam. Het nieuwe hotel fungeert als "toegangspoort" van de stad. Het gebouw aan de snelwegen A2 en A9 heeft een opvallende glazen "schil" die spectaculair oogt en bijdraagt aan optimale klimaatbeheersing. Max Bögl was verantwoordelijk voor de levering en montage van de betonnen prefab kern en de staalconstructie in de kern waarop de hotelkamers zijn gebouwd.
In mei 2003 werd de Derde Lekbrug bij Vianen opgeleverd. Deze uitbouwbrug, met een lengte van 532 meter en een overspanning van 165 meter, is zonder steigerwerk over de Lek gebouwd. Vanuit de beide pijlers in de uiterwaarden is naar het midden van de overspanning gewerkt. Het scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder van deze uitbouwmethode. Max Bögl was verantwoordelijk voor de uitbouwwerkzaamheden.
In het kader van de uitbreiding van het Rotterdamse metronet, moest het Centraal station worden vergroot. De daarvoor noodzakelijke bouwput werd gebouwd met wanden van ca. 38 m diep en bevroren in een zanderige en waterhoudende ondergrond in aansluiting op het bestaande station. Voor het vriezen werd een gecombineerde methode gebruikt bestaande uit stikstof en zoutwaterbevriezing. Dit werd gedaan terwijl de metro- en het verkeer op het stationsplein gewoon doorgingen.
Boren en zagen op groene energie. De Green Powerbox van Henk van Tongeren Energie uit Apeldoorn zorgt ervoor dat boormachines, trilnaalden voor betonstort en drie grondwaterpompen in het Friese Feanwâlden probleemloos draaien. Max Bögl Nederland heeft de strom van zonnepanelen en drie min-windmolens nodig voor de bouw van een autotunnel in de nieuwe Centrale As, die bij Feanwâlden onder het spoor door loopt.
Feanwâlden - Drie schuifbanen van 40 meter lengte zijn nodig voor het verplaatsen van een nieuwe tunnel onder het spoor bij het Friese Feanwâlden. De betonnen kuip maakt straks onderdeel uit van De Centrale As, een nieuwe vierbaansweg tussen Dokkum en Drachten. Tijdens een grote buitendienststelling op het baanvak Groningen-Leeuwarden in de komende herfstvakantie wordt de tunnel op zijn plek geschoven. De eigen schuifploeg van bouwer Max Bögl Nederland komt daarvoor uit Duitsland.
If you not change browser settings, you agree to it. Learn more